Γυαλιά Ηλίου & Οράσεως, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Φακοί Επαφής. | Opto Vision
×

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ηλιακή ακτινοβολία

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελείται από τρία είδη ακτινών:

  • Τις υπέρυθρες ακτίνες (μήκος κύματος 700-2300 nm), υπεύθυνες για την αύξηση της θερμοκρασίας στα κύτταρα.
  • Τις υπεριώδεις ακτίνες (UV με μήκος κύματος 190-400 nm), υπεύθυνες κυρίως για παθολογίες των εξωτερικών χιτώνων του ματιού και του κρυσταλοειδή φακού (π.χ. καταρράκτης)
  • Τις ακτίνες υψηλής ενέργειας στο ορατό φάσμα (HEV -Higt Energy Visible με μήκος κύματος 400-700 nm), που αντιστοιχούν στο μπλε ιώδες φως, κι είναι υπεύθυνες για παθολογίες του αμφιβληστροειδούς (εκφύλιση ωχράς κηλίδος). Δεν είναι ευρέως γνωστές, αν και είναι οι πλέον επικίνδυνες για τα μάτια μας, αφού προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες.

Ένα κακό ζευγάρι γυαλιά μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ανθρώπινο μάτι. Τα φθηνά και ψεύτικα γυαλιά ηλίου, μπλοκάρουν μεν ένα ποσοστό του φωτός που φτάνει στο μάτι, δεν εμποδίζουν όμως την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία. Ως αποτέλεσμα, καθώς η ίριδα ανοίγει, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας δέχεται μεγαλύτερο μέρος υπεριώδους ακτινοβολίας και τα μάτια σας κινδυνεύουν με σοβαρότατο τραυματισμό. Εξασφαλίστε πως τα γυαλιά που σας ενδιαφέρουν φέρουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Τα σημερινά γυαλιά ηλίου σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας το ζευγάρι εκείνο που σας ικανοποιεί και σας ταιριάζει, τόσο από πλευρά ασφάλειας και υγείας, όσο και από πλευράς εμφάνισης και εργονομίας.

  • Μάρκες
  • Alcon/Ciba VisionAmvisAna HickmannArmani ExchangeArnetteAvizorB&SBarberiniBausch & LombBenettonBurberryBvlgariCarolina HerreraCelineCentrostyleChanelCooper-VisionDisney Παιδικά ΓυαλιάDKNYDolce & Gabbana D&GEasyEmporio ArmaniEscadaEtroFaunaFerragamoFilaFurlaGantGelflexGivenchyGuessHarley DavidsonHilarexIcebergJean Paul GaultierJohnson & JohnsonJulboLagerfeldLozzaLussileMarvelMaui JimMax MaraMichael KorsMiu MiuMorelMoritzNew York YankeesNina RicciOakleyOEMOptimaxOticonPaul FrankPersolPolicePolo Ralph LaurenPradaProgearQuicksilverRalph LaurenRay-BanRayovacRebecca BluresoundRochasRodenstockRoss & BrownRoxySferoflexSkechersSolekoStingSziolsT-ChargeTommy HilfigerTousUnited Colors Of BenettonVersageVogueVongoleWilliam MorrisZeissΟλύμπια
  • Γνώσεις