Γυαλιά Ηλίου & Οράσεως, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Φακοί Επαφής. | Opto Vision
×

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φακοί Επαφής

Φακοί Επαφής

Φακοί Επαφής μυωπίας & υπεμετρωπίας στα καταστήματα οπτικών Opto-Vision ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ στην Αθήνα το Χαλάνδρι και στην Αγία Παρασκευή.

Ελάτε να επιλέξουμε μαζί φακούς επαφής και ποιοι είναι για εσάς οι πλέον καλύτεροι φακοί για καθαρή όραση και άνεση κατά την εφαρμογή.

Διαθέτουμε όλα τα είδη φακών επαφής (ημερήσιοι, 15νθήμεροι, μηνιαίοι, πολυεστιακοί, τριμηνιαίοι, ετήσιοι και διετούς χρήσης) σε φοβερές τιμές & προσφορές!

Φακοί επαφής μυωπίας, πρεσβυωπίας, αστιγματικοί, σιλικόνης – υδρογέλης κ.α. σε προσφορές και μεγάλη ποικιλία από όλες τις μάρκες όπως: alcon, Amvis, Bausch and Lomb, Freshlook, Johnson & Johnson, Cooper Vision, Ciba Vision, Eyemed Menicon, Meyers – Aqualens, Zeiss, κ.α.

Φακοί Επαφής στο κέντρο της Αθήνας στο Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή στις καλύτερες τιμές και προσφορές τι αγοράς.

Φακοί Επαφής στην Αθήνα – Κέντρο το Χαλάνδρι και στην Αγία Παρασκευή στις πλέον φιλικές τιμές και προσφορές για όλους !!!

Φακοί επαφής και η Ιστορία τους.

Οι φακοί επαφής αποτελούν ένα διαθλαστικών ανωμαλιών εργαλείο διόρθωσει καθώς και διακοσμητικό εννίωτε και ως θεραπευτικό μέσο που αξιοποιήτε από ανθρώπους με διαθλαστικά προβλήματα όπως είναι η μυωπία, αστιγματισμό, υπερμετρωπία και πρεσβυωπία. Είναι ένας λεπτός φακοειδής οφθαλμική πρόθεση, που εφαρμόζεται επί του κερατοειδή (κόρη) του ματιού, το βλεφάρισμα δε του ματιού μας βοηθάει γιατί παράγει δάκρυ ώστε να παίρνει το δάκρυ και καθαρίζεται ούτως ώστε να αποφύγουμε το θ΄΄ολωμα αλλά και για να παραμένους στην θέση τους οι φακοί.
Οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται κατά κόρον αντί των γυαλιών οράσεως . Ο κόσμος συνηθίζει πλέον να φορά φακούς επαφής για πολλούς και διάφορους λόγους, συνηθέστερη αιτία για λόγους της εμφάνισής τους και λόγους εξυπηρέτησεις. Σε σύγκριση με τα κλασσικά γυαλιά οράσεως , σε ορισμένες περιπτώσεις οι φακοί επαφής επηρεάζονται λιγότερο από το περιβάλλοντα χώρο π.χ. τον υγρό καιρό ή δεν σησορεύεται ατμός στην επιφάνεια τους, και εννοίοτε παρέχουν ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως βασικό μέσω διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας & αστιγματισμού για τις αθλητικές δραστηριότητες (πλέον τη θέση αυτή έχουν πάρει τα αθλητικά γυαλιά). Επιπλέον, οφθαλμικές παθήσεις όπως ο κερατόκωνος είναι αδύνατο να διορθωθούν απόλυτα και με ακρίβεια με τα κοινά γυαλιά οράσεως.
Φακούς επαφής υπολογίζεται πως χρησιμοποιούν παραπάνω από 125 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο (2%), περιλαμβανομένων των 28 εως 38 εκατομμυρίων χρηστών φακών επαφής στις Ηνωμένες Πολιτείες και 13 εκατομμύρια στην Ιαπωνία. Τα είδη των φακών δε που χρησιμοποιούνται προβλέπεται ενίοτε να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών.

Ιστορική αναδρομή
φακοί επαφής από κρύσταλλο έτσι ήταν οι πρώτοι φακοί οπού κατασκευάστηκαν για λόγους έρευνας και όχι για εφαρμογή σε ανθρώπινο μάτι κατασκευάστηκαν το 1508 από των γνωστό σε όλους Λεονάρντο ντα Βίντσι ενώ το 1636 ο Ρενέ Ντεκάρτ ή αλλιώς Καρτέσιος αποπειράθηκε να δημιουργήσει τον πρώτο κερατοειδικό φακό επαφής αλλά ανεπιτυχώς. Ώσπου το 1801 ο Τόμας Γιανγκ δημιούργησε τον πρώτο φακό επαφής βασισμένος στο μοντέλο του Καρτέσιου (Ρενέ Ντεκάρτ) για τη διόρθωση της δική του όραση.
Κατά τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκαν καινούργιοι τρόποι λείανσης των φακών επαφής ενώ ξεκίνησε να πραγματοποιείτε και η εφαρμογή σε ανθρώπους με διαθλαστικές ανωμαλίες στην όραση. Το 1945 η Αμερικανική Οπτομετρική Ένωση (Optometric Association) ανακοίνωσε επίσημα τη χρήση φακών επαφής ως μέσο διόρθωσης των προβλήματα όρασης και την όρισε ως μέρος της οπτομετρίας. Το 1949 ξεκινούν οι πρώτοι σκληροί φακοί επαφής, το 1960 οι πρώτοι μαλακοί, ενώ κατά τη δεκαετία του 1980 ξεκινούν οι ημερήσιας αντικατάστασης φακοί, οι διπλοεστιακοί φακοί επαφής και οι έγχρωμοι φακοί.

Φακοί επαφής και τα είδη τους
Τύποι
Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι φακών επαφής:

Οι μαλακοί φακοί επαφής και οι ημίσκληροι αεροδιαπερατοί φακοί επαφής
Οι μαλακοί φακοί επαφής είναι μάλλον αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Είναι ιδιαίτερα άνετοι στην εφαρμογή, και εύκολη στο να τους συνηθίσουμε για το μάτι σχεδόν από την 1η κιόλας χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αθλήματα χωρίς να υπάρχει ο φόβος που υπήρχε παλιά με τα κοινά γυαλιά οράσεως. Δίνατε να συνδυαστούν με διάφορες αποχρώσεις. Οι μαλακοί φακοί όμως ορισμένες φορές δεν δύναται να συνδυαστούν κάποιες περιπτώσεις φαρμακευτικής αγωγής. Επίσης, “τραβούν” το νερό από το μάτι κι έτσι αν ο χρήστης πάσχει από ξηροφθαλμία έχει ενοχλήσεις (κοψίματα, ξηρότητα, φαγούρα κ.α.).
Οι ημίσκληροι ή αεροδιαπερατοί φακοί επαφής
Οι ημίσκληροι φακοί επαφής δεν είναι πλέον πολύ συνηθισμένοι, κατά κύριο λόγω επειδή έχουν ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα που προαπαιτείται για την προσαρμογή τους. Αντέχουν στο χρόνο όμως πολύ περισσότερο από τους κοινούς μαλακούς φακούς, δεν απορροφούν νερό, επιτρέπουν μεγαλύτερη διαπερατότητα οξυγόνου για να αναπνέει το μάτι ενώ ταυτόχρονα είναι εφικτό να συνδυαστούν σχεδόν με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχει όμως μεγαλύτερη περίπτωση αποκόλλησης του φακούς επαφής από το μάτι ή και μετακίνησης από το οπτικό πεδίο του ματιού.

Διάρκεια
Σε σχέση με τη διάρκειά τους, υπάρχουν 4 τύποι φακών επαφής:

Ημερήσιας αντικατάστασης
Κάθε φακός χρησιμοποιείται για μία ημέρα και μετά πετιέται, χωρίς αποστείρωση. Ιδανικοί φακοί για τη θάλασσα και τα σπορ, καθώς και για χρήση μαζί με φαρμακευτική αγωγή (κολλύρια), σε περίπτωση που ακολουθείται κάποια αγωγή για τα μάτια αλλά υπάρχει ανάγκη να φορεθούν φακοί επαφής για τη σωστή δυνατότητα όρασης του χρήστη.

Δεκαπενθήμεροι
Φακοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 15 ημέρες μετά την αποσφράγιση τους. Πρέπει να απολυμαίνονται κανονικά κάθε βράδυ με τη χρήση υγρών για μαλακούς φακούς επαφής.

Μηνιαίοι
Οι φακοί που ανοίγονται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ημέρα που ανοίγονται έως τις επόμενες τριάντα. Κάθε βράδυ χρειάζεται να αποστειρώνονται στην θήκη τους με ειδικό υγρό. Υπάρχουν παραλλαγές των μηνιαίων, όπως εξαμηνιαίοι και τριμηνιαίοι.

Δεκαπενθήμεροι ή Μηνιαίοι συνεχούς ή παρατεταμένης χρήσεως
Φακοί με μεγάλη αεροδιαπερατότητα σε οξυγόνο που επιτρέπουν στον χρήστη να κοιμάται και με αυτούς και να τους φοράει έως και 30 μέρες συνεχόμενα, σύμφωνα με την αδειοδότηση και έγκριση που έχουν λάβει οι κατασκευαστές τους από διάφορα υγειονομικά όργανα όπως το FDA. Τα τελευταία χρόνια, όμως, θεωρείται ασφαλέστερο να μην κοιμάται κανείς, τουλάχιστον πολλές ημέρες, ούτε και με αυτούς τους φακούς μια και έχει αποδειχθεί ότι και πάλι οι πιθανότητες σοβαρής μόλυνσης στον κερατοειδή παραμένουν αυξημένες.

Ετήσιοι
Φακοί επαφής παλαιότερης τεχνολογίας οι οποίοι μπορούν να αντικαθίστανται έως και κάθε 1 – 1,5 έτος, ανάλογα πάντα με τις ώρες χρήσεως, την ποιότητα δακρύων του χρήστη και τον τακτικό ή όχι καθαρισμό τους ο οποίος ιδανικά πρέπει να πλαισιώνεται – πέρα από το απολυμαντικό υγρό – και από ειδικές ταμπλέτες κατά του σχηματισμού πρωτεϊνικών ιζημάτων πάνω στις επιφάνειες του φακού.

Ιδιότητες
Σε σχέση με τις ιδιότητες φακών επαφής και τις παθήσεις που αντιμετωπίζουν, υπάρχουν μαλακοί και ημίσκληροι φακοί για μυωπία και υπερμετρωπία.

Ακόμη, υπάρχουν τορικοί για αστιγματισμό με ειδικό σχήμα για την καταπολέμηση της καμπυλότητας που παραμορφώνει την εικόνα (ανώμαλο αστιγματισμό), όπως επίσης και φακοί για κερατόκωνο που μπορεί να είναι ημίσκληροι (το πιο σύνηθες) ή και μαλακοί-ημίσκληροι ταυτόχρονα (όταν είναι μαλακοί γύρω και σκληροί στη μέση βοηθώντας στην άνεση).

Επίσης οι μαλακοί, μπορεί να είναι
Πολυεστιακοί, για πρεσβυωπία και μυωπία/υπερμετρωπία ταυτόχρονα.
Πρεσβυωπικοί, για πρεσβυωπία.
Αστιγματικοί, για αστιγματισμό
Έγχρωμοι, για αισθητικούς/κοσμητικούς λόγους δηλαδή αλλαγή του χρώματος των ματιών.
Ελαφρώς έγχρωμοι, που δεν αλλάζουν το χρώμα των ματιών, αλλά εντοπίζονται πιο εύκολα εάν πέσουν και χαθούν.

Ελάτε να επιλέξουμε τους κατάλληλους φακούς επαφής για εσάς !!!

Φακοί Επαφής και συχνές ερωτήσεις Εδώ

  • Μάρκες
  • 3GUYS3MAlain MikliAlcon/Ciba VisionAmvisAna HickmannArmani ExchangeArnetteArrigoniAvizorB&SBallesterosBarberiniBausch & LombBenettonBSBBurberryBvlgariCarolina HerreraCarreraCelineCentrostyleChanelConcertConverseCooper-VisionCR7 Cristiano RonaldoDesioDieselDisney Παιδικά ΓυαλιάDKNYDolce & Gabbana D&GDsQuared2EasyEl GrecoEmporio ArmaniErmenegildo ZegnaEscadaEtroFaunaFendiFendissimeFerragamoFilaFisher PriceFurlaGantGaribaldiGelflexGivenchyGucciGuessHarley DavidsonHilarexHoyaIcebergJacomoJean Paul GaultierJohnson & JohnsonJulboJust CavalliLa PerlaLagerfeldLakLozzaLussileMarvelMaui JimMax MaraMax&Co.MetzlerMichael KorsMiu MiuMorelMoritzMozartNeostyleNew York YankeesNikeNina RicciOakleyOEMOld SchoolmateOptimaxOptiPlusOptoVisionOticonPaul FrankPavlina's CreationsPeoplePersolPierre CardinPolarPolicePolo Ralph LaurenPradaPrimeProgearQualimedQuicksilverRalph LaurenRay-BanRayovacRebecca BluReebokresoundRidleyRochasRodenstockRonsonRoss & BrownRoxySabelSafiloSenatorSferoflexSilhouetteSkechersSolekoSPINNAKERStingSziolsT-ChargeThe Glass Of BrixtonTHERA PEARLTimberlandTommy HilfigerTousUnited Colors Of BenettonValentinoVersageVersportVogueVongoleWilliam MorrisYaleaYamamotoZeissΟλύμπια
  • Γνώσεις